Inbjudan

Välkomna på Ekotankesmedja 2018!

SLC:s och projekt EkoNu!s traditionella Ekotankesmedja arrangeras i år på Seurahuone i Helsingfors onsdagen den 28 mars kl. 9:30-16:00. Dagen avslutas med studiebesök och presentation av pilotprojektet Foodhub i Hertonäs bibliotek.

Programmet för årets Ekotankesmedja har byggts upp som en kedja där vi tittar närmare på hur allt påverkar allting från jord till produkt/kvalité vidare till marknad/försäljning.
Det blir ett mycket intressant program där norska jordexperten Vibhoda från VitalAnalyse (www.vitalanalyse.no/) föreläser om hur man når en fruktbar jord - samband mellan jord, jordmikroliv och planta följt av Raija, professor på Naturresursinstitutet LUKE, med en föreläsning om eventuella hälsovinster med ekomat. Under lunchen på Restaurang Jord berättar krögarparet Linda och Filip om användning av ekologiska råvaror i deras restauranger (www.restaurantjord.fi).

Föreläsare under dagen är Vibhoda Holten från VitalAnalyse i Norge, Raija Tahvonen från Naturresursinstitutet LUKE och Olli Repo, projektchef för Foodhub. Närmare info om programmet se, www.ekonu.fi.

Tillfället är gratis, liksom lunchen på restaurang Jord.
Anmäl dig senast 23.3.2018 till Micaela Ström, [email protected], tel. 044-380 7771 eller Ann-Sofi Ljungqvist, [email protected], tel. 044-750 3220.

Meddela om eventuella specialdieter samt transportbehov i samband med Er anmälan, om deltagarantalet blir tillräckligt stort så arrangerar vi en avgiftsfri busstransport från Österbotten och Åboland dvs tur och retur till tankesmedjan.

Välkomna konventionella som ekologiska odlare!  

Program i printbart pdf-format klicka HÄR

Bild från 2017 års Ekotankesmedja i Pargas, då vi bland annat besökte Ilkka Herlin på Qvidja.